Львів, Миколайчука, 9

Знову темні кола під очима?

Ви вважаєте, що темні кола під очима з'являються через те, що ви засиділися допізна, випили зайвий келих ввечері чи через той дурнуватий звіт, який змусив Вас пів ночі пріти над ноутбуком? Більшість людей думають, що темні кола якось пов'язані з їхньою поведінкою та стилем життя.

І ця більшість дуже помиляється. Темні кола під очима мають ту саму природу як і звичайнісінькі синці.

Темні кола беруть свій початок у капілярах – тоненьких кров'яних судинках під ніжною шкірою навколо очей. Ці капілярі настільки тоненькі, що кров'яні тільця деколи проникають за їхні стінки. Це звичайнийпроцес і організм має механізм, який вправно бореться з “втікачами” – ензими вашого тіла руйнують клітини крові, включаючи гемоглобін. Однак, рештки цього процесу – залишки зруйнованих клітин - мають темно синій колір. Отож темні кола під очима спричинені “протіканнями” у капілярах.

Вчені подейкують, що цей процес невпинно триває у капілярах по цілому тілу, однак шкіра навколо очей надзвичайно тоненька та майже прозора, тому темні кола саме у цій ділянці дуже помітні.

Причиною надмірних синців під очима можуть бути хронічні захворювання. Тому, перед тим як купувати різноманітні креми, які тільки ззовні приховують проблему, варто задуматися про власне здоров'я. Проконсультуйтеся з лікарем - можливо, ви разом знайдете причину.

Що ж робити?

Необхідно правильно чергувати режим праці і відпочинку. Нічний сон необов'язково повинен тривати 8 годин. Вчені встановили, що все залежить від особливостей організму: деяким вистачає і 6 годин, іншим потрібно набагато більше. У будь-якому випадку потрібно вибрати оптимальний режим.

Відмовтеся від куріння, більше часу проводите на природі. Причому, важливий активний відпочинок - прогулянки, гімнастики на свіжому повітрі.

Якщо ви обмежуєте свій раціон, особливо, якщо часто сидите на дієтах - використовуйте інші схеми підтримки ваги. Зменшення тонкого шару жирової клітковини під очима і дає ефект синюшности шкіри. Занадто худе, виснажене обличчя ніколи не буде виглядати юним і квітучим. Тому - харчуйтеся збалансовано і не забувайте про полівітаміни.

Пийте більше води - цей простий метод нерідко справляє просто чудесну дію.

Захищайтеся від впливу сонця. При виході на вулицю потрібно використовувати спеціальні засоби для зони навколо очей.

Дізнайтеся про нові цікаві факті на нашій сторінці facebook.