Львів, Миколайчука, 9

Статті

Віднедавна хворі все частіше звертаються по консультацію не до лікаря, а до Інтернету. Там люди знаходять такі собі легенди про невтішні результати лікування, через які у них виникає недовіра до традиційної медицини. Ми вірішили з допомогою лікаря-консультанта клініки «ЛАЗЕР Плюс» Наталії Степась підтвердити або спростувати кілька популярних інтернет-міфів офтальмології.

- Пані Наталю, зважаючи на останні тенденції з визначення діагнозу та призначення курсу лікування за допомогою Інтернету, чи можна обходитися без огляду фахівця, коли справа стосується офтальмологічних проблем?

Ви вважаєте, що темні кола під очима з'являються через те, що ви засиділися допізна, випили зайвий келих ввечері чи через той дурнуватий звіт, який змусив Вас пів ночі пріти над ноутбуком? Більшість людей думають, що темні кола якось пов'язані з їхньою поведінкою та стилем життя.

І ця більшість дуже помиляється. Темні кола під очима мають ту саму природу як і звичайнісінькі синці.

Чи задумувалися ви, як ваш хатній улюбленець бачить світ? Чи здатний ваш котик чи пес справді оцінити колір яскравої іграшки? Чи навіть побачити те, що відбувається прямо перед його носом?

Погана новина для тих, чиє життя залежить від окулярів - нещодавні дослідження показують, що люди, які користуються окулярами, виглядають у середньому на 3 роки старшими. Якщо ж Вам більше 45 років – Ваші окуляри здатні додати Вам ще 5!

Дослідження, проведене London Vision Clinic, засноване на даних опитування 4000 осіб, які були розділені на 2 групи. Дослідники показали першій групі 10 фотографій людей в окулярах та попросили вгадати вік та описати особисті якості людини на знімку. Друга група отримала те саме завдання, але люди на фотографіях не мали окулярів.
Якщо Вам скажуть, що в полі Вашого зору є ділянка, якої Ви зовсім не бачите, хоча вона знаходиться прямо перед Вами, Ви, звичайно, не повірите. Чи можливо, щоб ми все життя не помічали такого великого недоліку свого зору? А між тим, ось простий дослід, який переконає Вас у цьому.

Закрийте ліве око та тримайте малюнок на відстані 20 см від вашого правого ока. Сфокусуйтеся на хресті та повільно наближайте малюнок до ока: неодмінно настане момент, коли велика чорна пляма безслідно зникне.