Львів, Миколайчука, 9

Статті

День починається з безумного гасання по квартирі. «Присягаюся, я залишив їх на тумбочці. Вони у ванній кімнаті? Ні. На кухні? Ні.» Через 20 хвилин ви повертаєтеся до того місця, де починали, і знаходите їх прямо там, де вони були весь цей час - на тумбочці.

Щось подібне відбувається цілий день -  після того, як ви нарешті знайшли їх, ви бігцем в душ, поспішно голитеся чи накладаєте макіяж, збираєте сумку, аж раптом зупиняєтеся і думаєте: «Хвилинку! Ну де ж я залишив їх цього разу?!»

Ви щойно закінчили огляд у лікаря-офтальмолога і отримали рецепт на окуляри, які зроблять ваш зір чітким та комфортним. Лікар пояснив, що ви маєте короткозорість, далекозорість чи навіть астигматизм. Ніби все просто, але коли ви дивитеся на рецепт на окуляри, то бачите там лише довгий ряд незрозумілих чисел, абревіатур, дивних символів та знаків – і +. Невже потрібно бути офтальмологом і розмовляти латиною, аби дати собі раду з тим рецептом?

Беремося до справи! Букви ОS (oculus sinister) на вашому рецепті позначають ліве око, OD (oculus dextrus) - праве. Ви також можете зустріти літери ОU – для позначення чогось, що стосується одразу обох очей. Тепер давайте розберемося, що ж позначають дивні абревіатури SPH, CYL і Ax.

Ви вирішили позбутися проблем з зором – видалити катаракту, зробити лазерну корекцію, позбутися проблем пов’язаних з глаукомою тощо? Обирайте клініку, звертаючи увагу на наступні фактори.

Ви вирішили позбутися проблем з зором – видалити катаракту, зробити лазерну корекцію, позбутися проблем пов’язаних з глаукомою тощо? Обирайте клініку, звертаючи увагу на наступні фактори.
Почервоніння очей може мати декілька різних причин, деякі з котрих потребують невідкладної медичної допомоги, а у інших - медична допомога взагалі не потрібна.

Дуже часто люди, які мають проблеми з почервонінням очей, самостійно ставлять діагноз «кон’юнктивіт» і лікуються краплями, які порадить фармацевт у найближчій аптеці. Чи навіть просто не звертають уваги на почервоніння та дискомфорт. Але ж часто почервоніння пов'язане алергічними реакціями чи з інфекціями, які можуть згубно вплинути на якість Вашого зору у майбутньому.
Контактні лінзи підвищують ризик інфікування патогенними бактеріями, що розвивають сліпоту. Окулісти довели, що високий відсоток контактних лінз забруднені мікробами аcanthamoeba, які не можна вбити за допомогою звичайних дезінфікуючих розчинів. Знайдені мікроби є одним з найбільш поширених видів найпростіших тваринних організмів у ґрунті і прісній воді.

Речовини викликають інфекційний амебний кератит, 85% випадків доводяться на людей, що носять контактні лінзи. Як говорять учені, ця хвороблива інфекція в довгостроковій перспективі може викликати повну сліпоту.